Законопроектът за Covid сертификати в Русия трябва да бъде финализиран, отчитайки на

...
Законопроектът за Covid сертификати в Русия трябва да бъде финализиран, отчитайки на
Коментари Харесай

Путин иска Covid сертификат за всяка житейска ситуация и готови инфраструктура и технологии

Законопроектът за Covid документи в Русия трябва да бъде финализиран, отчитайки на всички житейски обстановки, показва в списъка с инструкции на съветския президент Владимир Путин, оповестен в събота, оповестява ТАСС.

Трябва да се подсигурява, че " разнообразни категории граждани могат да получат документи, потвърждаващи ", че са ваксинирани срещу ковид или че имат медицински противопоказания, или че човек е преболедувал от Covid.

Освен това би трябвало да се извърши " оценка на въздействието на използването на съответния федерален закон върху активността на организации в разнообразни браншове на стопанската система ".

Заповедта е адресирана до държавното управление на Русiq взаимно с Народното събрание и с присъединяване на сдружения на работодатели и жители. До 30 януари би трябвало да бъде изработен доклад по този въпрос. На Кабинета на министрите е разпоредено и да обезпечи " готовността на инфраструктурата и технологиите, които са нужни за използването му " преди приемането на законa.

Вицепремиерът на Русия Татяна Голикова разгласи, че държавното управление, взаимно с партия " Единна Русия ", е взело решение да отсрочи разглеждането на законопроекта за covid документите на второ четене в Държавната дума поради епидемиологичната обстановка в Русия.

Промените в закона  " За санитарното и епидемиологичното благоденствие на популацията " плануват, че пълнолетните руснаци ще могат да посещават места за всеобщи събития, културни институции, заведения за хранене и търговия на дребно с представяне на QR код за имунизация или документ, потвърждаващ, че човек е болен от ковид или здравно освобождение от имунизация.

Тази мярка няма да засегне аптеките, питателните магазини и стоките от първа нужда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР